Резултати од седмицата со проектот „Моторите на Дујунов“

Резултати од седмицата со проектот „Моторите на Дујунов“

Изградба на Бирото за проектирање и инженеринг „Совелмаш“

Градежните активности на локацијата на „Совелмаш“ напредуваат според планот. Поконкретно, градежните работници го завршија поставувањето на комората за заклучување на третиот кат, и тоа точно навреме пред да започнат снежните врнежи. Сега може да кажеме дека топлотната обвивка на зградата е целосно затворена, без исклучоци.

Продолжува работата за поврзување на зградата со топловодот, се поставуваат внатрешните преградни зидови и се работи на други простории.

Ве потсетуваме дека темпото на изградба во голема мера зависи од приливот на инвестиции во „Совелмаш“. Сите средства веднаш се распределуваат за потребите на градилиштето. И вие лично можете да ја забрзате изградбата така што, на пример, ќе отплатите неколку месечни рати наеднаш или ќе поканите нови инвеститори во проектот.

Конференција на SOLARGROUP во Индија

На 19 ноември, SOLARGROUP одржа офлајн-конференција во Њу Делхи. Тоа беше еден од најголемите настани во склоп на овој проект на кој лично присуствуваа раководителите на компанијата..

Освен тоа, во поврзаност со конференцијата беа одржани повеќе деловни средби за да се промовира проектот и технологијата „Славјанка“ во Индија. Наскоро ќе ви дадеме повеќе информации за сите овие настани. Бидете во тек со најновите вести!

Потсетување за инвеститорите од Северна Македонија: се уште може да ја искористите понудата „Регионален бонус“. Ако купите или зголемите пакет заклучно до 25 ноември, добивате 20 отсто повеќе бонус-делови. Ако купите или зголемите пакет до 9 декември, добивате 10 отсто бонус-делови. Ве молиме проследете го овој линк за повеќе детали.