Резултати од седмицата на проектот „Моторите на Дујунов“

Резултати од седмицата на проектот „Моторите на Дујунов“

Во текот на седмицата, работата на градилиштето „Совелмаш“ беше во полн ек.

• Стручњаците ја пуштија во функција големата ласерска инсталација.
• Беа направени подготовки за поставување на опремата во погонот за леење.
• Во погонот за монтажа на мотори беше испорачана дигалка со греда.
• На вториот кат од производствениот дел на зградата беа монтирани носачи за електрични кабли.
• Продолжија работите поврзани со поставувањето на главната цевка од системот за атмосферска канализација. Атмосферскиот одвод на левата страна од зградата беше претворен од привремен одвод во земја во одвод во завршената атмосферска канализација.

Следната седмица ќе бидат достапни повеќе детали за напредокот на изградбата.

А сега, краток преглед на темите кои ги обработивме во последните седум дена.

Во списанието Business Excellence излезе голема статија со наслов „Моторите на Дујунов: Проект на своето време“.

Резултати од конференцијата на SOLARGROUP во Брегот на Слоновата Коска.

Кои се погодностите на опцијата „5% бонус за нови инвеститори“?

Следете ги нашите новости и бидете во тек со развојот на проектот!

ПОВЕЌЕ НОВОСТИ