ТВ- каналот Business 24 извести за отворањето на претставништво на SOLARGROUP во Абиџан

ТВ- каналот Business 24 извести за отворањето на претставништво на SOLARGROUP во Абиџан

Во почетокот на март, SOLARGROUP го отвори своето прво претставништво во Брегот на Слоновата Коска. На свеченото отворање присуствуваше снимателска екипа од ТВ-каналот Business 24, кој известува за новости од бизнисот и економијата.

Подоцна беше емитувана репортажа за настанот. Можете да ја гледате на француски на следниов линк.

Новинарите го интервјуираа Павел Филипов, главен раководител на одделот за реклами и односи со јавност при SOLARGROUP, како и Жил Вебер, национален партнер на компанијата за Брегот на Слоновата Коска и за неколку други земји.

Гледачите на овој ТВ-канал веќе пред тоа имаа прилика да гледаат репортажа за проектот „Моторите на Дујунов“. Овој пат, имаа прилика да дознаат за отворањето на претставништво на SOLARGROUP, каде што ќе можат да дојдат и да добијат повеќе информации за проектот. Во репортажата беа прикажани мотори со комбинирани намотки кои беа донесени од Русија.

Освен тоа, ТВ-каналот ја најави и претстојната конференција на SOLARGROUP во Абиџан, и подоцна учествуваше во нејзиното снимање.

Постои редовна соработка со локалните телевизии благодарение на трудот што го вложуваат водечките партнери во Брегот на Слоновата Коска. Поради тоа, сè повеќе луѓе во оваа земја дознаваат за проектот, и на тој начин се привлечени нови инвеститори и партнери.

Дознајте како помина конференцијата на SOLARGROUP во Абиџан.

НАЈДЕТЕ ЈА