Поврзување на топловодот и завршни активности во Бирото „Совелмаш“

Поврзување на топловодот и завршни активности во Бирото „Совелмаш“

Иако не помина долго време откако странските делегации беа во посета на градилиштето, во овој краток период се случија многу промени.

• Беа завршени комуналиите за телеметрија, мрежите за струја со низок напон, итн. Во зградата продолжува поставувањето и заварувањето на цевките.
• Во задниот дел на објектот се поставуваат цевки низ кои подоцна ќе циркулира етилен гликол за да може исправно да работи системот со клима-уреди. Секој ден расте бројот на поставени и вградени цевки.
• Инсталиран е и топловодот, доведен е во зградата и сега се наоѓа под притисок. Овие денови ќе бидат потпишани и документите потребни за официјално пуштање во употреба на топловодот, што е уште еден неопходен чекор за да профункционира системот за централно греење на зима.
• Во тек се подготовките за асфалтирање над еден дел од топловодот.
• Во најскоро време ќе започне ископувањето на јама за понатамошно поврзување на атмосферската канализација со посебната економска зона „Технополис Москва“.
• Се изведуваат и завршните работи во административната зграда. Канцеларијата на главниот инженер добива конечен изглед, веќе се ставени плочките и бојадисан е таванот.

За да дознаете нешто повеќе за контролната просторија, за контролниот пункт и за други работи, гледајте го новото видео од градилиштето.

Сега секој има можност да го поддржи проектот и да си создаде сопствена сигурна актива. За да го сторите тоа, искористете ги поволните услови на промоцијата „Ви благодариме“, која ја продолживме за вас.

ПОДДРЖУВАМ!