„Светот мора да ги види новите мотори засновани на ’Славјанка!’“ — реакција на учесниците на конференцијата на SOLARGROUP во Абиџан

„Светот мора да ги види новите мотори засновани на ’Славјанка!’“ — реакција на учесниците на конференцијата на SOLARGROUP во Абиџан

Конференцијата на компанијата SOLARGROUP, која беше одржана во Брегот на Слоновата Коска во март, беше многу успешна и за организаторите и за учесниците.

Присуствуваа над 400 лица — повеќе отколку при отворањето на националното претставништво. Посетителите од соседните и од други земји дојдоа за да разговараат со раководителите на компанијата и да ги видат моторите засновани на „Славјанка“.

Жил Вебер, кој е национален партнер на компанијата SOLARGROUP за Брегот на Слоновата Коска и за неколку други земји, истакна дека конференцијата беше извонредна. Особено беше задоволен со заинтересираноста на учесниците: „Луѓето беа внимателни, пристојни и многу задоволни што имаа прилика да ги видат од прва рака членовите на раководството на компанијата и да разговараат со нив. Дојдоа скоро сите што се регистрираа. Речиси никој не се откажа“.

Сакате ли да дознаете нешто повеќе за впечатоците на учесниците и за тоа што мислат Африканците за проектот и за оваа технологија? Погледнете ја опширната репортажа за конференцијата, и споделете ја со Вашите пријатели и партнери!

Фоторепортажата за настанот е достапна овде.

Дознајте нешто повеќе за тоа кои се тие што инвестираат во проектот „Моторите на Дујунов“, и зошто го прават тоа.

ДОЗНАЈТЕ ГИ