Број на инвеститори, инвестиции и удели

Број на инвеститори, инвестиции и удели

Во почетокот на јуни, раководителите на SOLARGROUP ги сумираа досегашните резултати од финансирањето на проектот и ги објавија во директен пренос. Денес зборуваме за клучните показатели во работењето.

• Во мај, бројот на учесници регистрирани во бек-офисот надмина половина милион. За проектот веќе се знае во сите земји, на сите континенти.

Вкупниот број на инвеститори во проектот сега изнесува 67.500. Над 19.300 активни партнери успеале да привлечат инвестиции во проектот.

• Платени се повеќе од 49 милијарди инвестициски удели. Неплатени удели од пакети кои се отплаќаат на рати има речиси 9 милијарди.

• Пораснавме во главните аспекти. На компанијата „Совелмаш“ ѝ беше префрлен рекорден износ во целата историја на проектот —  1.300.000 $. Во споредба со мај 2023 год., вкупниот уплатен износ е двапати поголем.

2023 беше најдобра година во однос на износот кој беше надополнет во бек-офисот — таа бројка е двапати поголема од претходната година. Во 2024 год., продолжуваме да го задржуваме ова ниво не само благодарение на новите инвеститори, туку и на поддршката од оние кои се со нас веќе подолго време.

Сергеј Семјонов изјави: „Во јануари, заедно со Дмитриј Дујунов се договоривме да му префрлиме 600.000.000 рубљи во текот на 6 месеци. Веќе го собравме тој износ“. До 5 јуни, околу 430.000.000 рубљи од планираната сума беа префрлени на сметката на „Совелмаш“. Наскоро ќе бидат префрлени и останатите средства.

Дознајте нешто повеќе за напредокот на проектот од снимката на преносот.

Овој голем раст е последица на тоа што се приближуваме до завршетокот на финансирањето и на изградбата на Бирото „Совелмаш“, и до пуштањето на претпријатието во работа. Инвеститорите сфаќаат дека сега е крајно време да го зголемат својот имот или да почнат да инвестираат.

ИНВЕСТИРАЈТЕ