Првиот јавен настап во Бразил беше успешен

Првиот јавен настап во Бразил беше успешен

Во бразилскиот град Манаус беше одржана првата офлајн конференција на SOLARGROUP во земјата.

Погледнете го изборот на фотографии за да видите како изгледаше настанот.

Во последно време, проектот активно се развива во Бразил, каде што моментално живеат над 700 учесници и околу 140 инвеститори.

На настанот присуствуваа околу 50 лица: инвеститори и партнери во проектот од Бразил. Тие се запознаа со можностите што ги нуди проектот, со најновите вести и со поволните промоции за инвеститорите, и добија одговор на сите свои прашања.

Пред гостите имаа обраќања следниве говорници:

• раководителот на одделот за реклами и односи со јавност, Павел Филипов — преку видеолинк,
• директорот на производственото претпријатие „Ресурс“, Андреј Лобов — преку видеолинк,
• водечкиот партнер на SOLARGROUP во Латинска Америка, Leumin Diaz,
• водечкиот партнер во Бразил, Andre Santos.

Според Leumin Diaz, бразилските инвеститори се уверени дека проектот може да им го промени животот на луѓето преку иновации, и им се допаѓа можноста за отпочнување на исплатлив бизнис во Бразил.

Бразилските партнери се заинтересирани за тестирање на електричен чамец со мотор заснован на „Славјанка“, и веќе имаат избрано соодветен пловен објект за тестирање.

ДРУГИ НОВОСТИ